Отзивите след полуфиналния двубой от турнира за Купата на България между тимовете на Нефтохимик и Добруджа. Тимът от Бургас спечели с 3:0 гейма и се класира за финалната битка, която е в неделя.

Найден Найденов, старши треньор на Нефтохимик: Не съм доволен от контраатаките ни. Имаше много топки, които можехме да ги завършим по-убедително. Не съм гледал статистиката, но имам претенции към този елемент. Бяхме се подготвили, отборът беше по-спокоен, получиха ни се нещата. Много се съмняваха дали ще бъдем на ниво след вчерашния тежък мач, но отборът е много добре подготвен. Ние цяла година играем сряда-събота, подготовката ни е добре организирана, не ме притеснява нищо, имаме варианти. Финалът ще е съвсем различен, ще ни трябва пределна концентрация.

Пламен Христов, старши треньор на Добруджа: От четири месеца говоря, че трябва да се вземе още един човек, но няма кой да ме чуе. Имахме играч с травма, с оглед на играта, Нефтохимик са по-стойностният отбор, с повече класа. За нас и полуфиналът е успех. Ние искахме да се борим, но е много трудно с 8 човека да се изкара първенството. С тая селекция това е положението.

"Играхме стабилно, с по-малко грешки от вчера, с едно постоянство като изключим няколко момента в началото на срещата", коментира волейболистът на Нефтохимик Георги Петров.

"Разучихме ги добре, имаме отлична блокада, имаме играчи като Салпаров и Братоев, те си вършат перфектно работата на полето. Всеки един от нас знае какво трябва да направи, нещата се получават. Имаме опитни състезатели. Знаем как се играят такива мачове, надявам се да спечелим", добави той.