Треньорът на ЦСКА Александър Попов коментира победата на тима над Хебър с 3:0 гейма в двубой от Суперлигата.

"Резултатът е категоричен, Хебър беше лидер в шампионата, имат сериозен бюджет, сериозна селекция. Подходихме с респект към съперника, успяхме да им намерим слабите места и ги победихме категорично. Радвам се, че нашата стратегия успя, запазихме си играчите", коментира Попов.

"Хебър не успя да изпълни най-добрия си сервис, ние също, но имахме спокойствие и опитът също ни помогна. Като отбор се изграждаме като взаимоотношения, те ни се отблагодаряват, има спекулации, че богатите отбори ще правят нови селекции, ние ще си изпълним задачата. Блокадата е най-трудното отборно действие във волейбола, когато се получават нещата има и резултат", добави наставникът на ЦСКА.

"За ЦСКА най-важното е да станем шампиони. Калени сме, силно се надявам, че проблемът със залата ще бъде решен по един или друг начин", каза още той.

"Надявам се психологически да сме готови, трябва да играем", заяви Попов по повод предстоящият турнир в турнира за Купата на България.

Наставникът на ВК Хебър Атанас Петров коментира първото поражение на тима във волейболната Суперлига от тима на ВК ЦСКА с 0:3 гейма.

"Играхме слабо, а с това загубихме и мача. Като цифри равностойно, но това не е нашата игра. Закономерно загубихме.В третия гейм водихме, загубихме концентрация в определени моменти, допуснахме тежки серии от съперника. Бяха разколебани момчетата. ЦСКА не играха зле, причините за загубата беше нашата игра", коментира Петров.

"Като цяло това е, в последните мачове това не е нашата игра. Надявам се, да намерим нашата игра по време на мачовете от турнира за Купата на България. Пробвахме с всички, не може да съдим индивидуално. Повече от добър старт този сезон, играе се трудно като гост на ЦСКА, има 5 равностойни отбора, сезонът почва през януари, очаква ни силен шампионат, както и турнир за Купата на България, сега започват битките", добави наставникът на Хебър.