Братята Георги и Валентин Братоеви бяха сред големите звезди, които помогнаха на Нефтохимик да стигне до требъла в родния волейбол тази година. И съвсем логично те бяха и големите звезди след финала.

Ето какво споделиха двамата след последния мач за сезона, с който защитиха титлата си от миналата година:

Георги Братоев: "За мен една от основните разлики с миналата година е, че го нямаше Ники Николов и без него беше по-трудно. Но за осем месеца и половина изградихме отбор от хора, които играят страхотен волейбол по отделно, но в началото им беше трудно в отбора. Но постепенно заиграхме като една добре смазана машина."

"Когато събираш един колектив от хора, които са играли голям волейбол и знаят тънкостите, в нашия случай са трима такива, а към тях прикрепяш още четирима младоци и още ред млади момчета, които взимаха важни участия, макар и епизодични, и затова в началото имахме доста затруднения. Но накрая успяхме да играем добър волейбол."

"Аз лично съм недоволен от формата на шампионата и тази година той не беше съобразен с календара на младежите и други неща. Има много върху какво да се работи, за да имаме продукт на средно европейско ниво."

"Всяка година започват да е завръщат все повече играчи и това вдига класата на шампионата. А когато класата на шампионата се вдига, трябва да се вдига класата и на организацията. Не може да направим Купа на България в една кутийка с две съблекални и много други пропуски. Това е вина на клубовете, ние нямаме вина, че даден клуб има малка зала. Има много да се работи."

"Една дълга тема е оставането ни тук, защото зависи от много неща. Най-вече от това каква ще е селекцията, какви цели ще се гонят. Ако амбициите на клуба се вдигат, това е една страхотна причина да остана тук."

Валентин Братоев: "Работата с треньорите за нас не е никакъв проблем. Ние сме по-чепати характери, но сме хора, които обичаме да работим. Не сме имали някакви сериозни проблеми. Найден е професионалист, който си върши работата, а ние сме състезатели, които си вършат работата."

"Успяхме да окомплектоваме отбор от хора, които са играли на добро ниво волейбол и четири млади момчета, на които тепърва им предстои да играят волейбол на високо ниво. За нас беше изключително тежка изминалата година."

"Не можеш да знаеш, че ще играеш плейофи и да си запазил само една зала. Не коментирам само ЦСКА, Разлог също е така. Ние изчакахме 20 дни между един мач и 20 дни между друг мач, което губиш всякакъв ритъм. Календарът се знае от септември и трябва да си подготвен и плейофите трябва да са ти организирани. Когато правилата ги има, трябва да са за всички."