След кратък престой в Германия, Мартин Атанасов отново е в Добрич. Година в турския Тукат и добри изяви там му осигуриха мечтан трансфер в сериозен европейски отбор – немският шампион Фридрихсхафен.

Съдбата обаче реши друго. Контузия прекъсна неговия престой. Сега Атанасов е на кръстопът между Добруджа и предложенията, която получава от чужбина.

"Бях доста ядосан, защото исках много да играя в този отбор, да покажа себе си на високо ниво. С добри чувства се разделихме. Така се случи, че в това време, когато си тръгнах, се очакваше вече да играя като основен състезател, да разтрогнем договора, да се прибера в България и след това да започна да играя."

"Обсъдихме варианта да се върна там, ще видим с времето дали така ще стане или ще отида някъде другаде", заяви Атанасов пред DIEMA SPORT.

Времето обаче не е загубено. В продължение на три месеца посрещачът се докосна до работата на Витал Хайнен – бившият селекционер на Германия, който това лято изведе Белгия до исторически полуфинал на европейското първенство.

"Той командва парада. Изключителен треньор и човек. За престоя ми там научих доста от него. За мен беше чест да работя с него. Сами видяхте на европейското първенство как се стекоха обстоятелствата за Белгия, играха полуфинал."

"Германия игра финал. За мен това е дело на Хайнен от предишни години. Изключителен професионалист и доста различен човек. Не мисля, че всеки ще може да работи с него", заяви Атанасов и продължи за ситуацията с Фридрихсхафен.

"Организацията е на изключително ниво. Всичко е както трябва да е в грандовете на Европа. Вече Витал Хайнен допринася за това", добави българският волейболист.

Травмата раздели Атанасов и от сблъсък с българския шампион Нефтохимик. Именно германският Фридрихсхафен застава на пътя на бургазлии към групите на Шампионската лига.

"Сегашният отбор на Фридрихсхафен е много силен. Целите са да се вземат възможно най-много титли през годината. Има големи очаквания и за ШЛ. За мачовете с Нефтохимик лично мое мнение е, че ще приключат в два сблъсъка с победи с 3:0 за Фридрихсхафен."

"Надявам се да стане спектакъл за феновете от Бургас, да гледат един волейбол на много високо ниво, но моите очаквания са за две победи за Фридрихсхафен."

"Доста качествен отбор са Нефтохимик. Може би отбор за шампион на България и Купа на България. Няма кой да ги спре в българското първенство", добави волейболистът.

Въпреки предложенията от чужбина, Атанасов не изключва възможността да заиграе отново за Добруджа. В края на миналия сезон той игра за тима в турнира за Купата на България, когато отборът вдигна трофея в Добрич.

Сега може отново да се събере с Димитър Маринков и Велизар Чернокожев.

"С Велизар и Маринков спечелихме Купата на България, станахме шампиони. Ако се съберем отново тази година и започна да играя за Добруджа, може да очаквате същите резултати като миналата година", завърши Атанасов.