Шампионите от Нефтохимик 2010 Бургас успяха да се класираха за финала на WINBET Плейофите на волейболната Суперлига за мъже. Момчетата на Николай Желязков постигнаха втора победа над Левски, след като надделяха с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 23:25, 15:11) във втората полуфинална среща, която се игра в бургаската зала „Младост“.

Наставникът на бургазлии остана доволен от успеха и сподели, че в основата на победата е било хладнокръвието с което играха неговите момчета.

Лина Главинова / LAP.bg
34 снимки

„Получи се хубав мач, страхотно труден и интересен. Очаквахме, че Левски няма да се предаде и те не са дошли тук, само за да завършат сезона. И двата отбора дадоха най-доброто от себе си. Успяхме с хладнокръвие да спечелим“.

„Да, направихме 14 точкови блокади срещу само 4 на съперника, но имахме доста ситуации, в които не се възползвахме. В крайна сметка няма как всичко да върви перфектно. Радващото е, че в ключовите моменти в края и сервисът ни работеше добре“.

„Имаме неща, върху които трябва да поработим. На моменти играхме добре, показахме разнообразие. Но на моменти Левски ни притисна и имахме колебания при посрещането“, заяви Желязков след двубоя.