Старши треньорът на Нефтохимик Николай Желязков остана доволен от успеха на своя тим с 3:1 като гост на Хебър в първия мач от финалната плейофна серия за титлата във волейболната Суперлига.

„Днес, като цяло, надиграхме Хебър категорично по всички елементи. Във втория гейм направихме доста глупости и загубихме гейма, а резултатът можеше да бъде по-категоричен. Важното е, че успяхме да спечелим, трябва да се възстановим и да излезем утре и да победим”, коментира Желязков.

„Всички отбори не са перфектни в посрещането, а ние намерихме баланс в този компонент и се справяме добре. Добре сме си научили урока и спряхме нападателите им. В нападение ние можехме да се справим по-добре, не бяхме достатъчно категорични и агресивни в центъра. Както винаги, всеки мач е различен, но е важно да има баланс, за да спечелим мача. Смятам, че се справихме добре.”

„Излишно е да говорим за качествата на Теодор Тодоров, отложихме максимално влизането му в игра, важното за нас е да бъде здрав”, добави треньорът на Нефтохимик.

„Няма да бъде решена шампионската титла с домакинство. Всичко се решава тук, на квадрата, ние сме подготвени, нашата цел и задача е да продължим да побеждаваме, ние направихме една малка крачка”, завърши Николай Желязков.