Дербито на 8-ия кръг в мъжкия волейболен шампионат завърши с победа за шампиона Нефтохимик над подгласника му от предишната кампания Монтана. Бургазлии бяха безкомпромисни и надделяха с 3:0 за малко повече от час. 

В отделните геймове резултатът беше 25:21, 25:23 и 25:18 в полза на победителите. Така те се реабилитираха пред феновете си за тежкото поражение от ЦСКА в предишния кръг и вече се катерят нагоре в класирането. 

Първата част започна равностойно, като все пак домакините взеха малък аванс преди първата техническа пауза. Постепенно те я увеличиха, като я поддържаха комфортно на четири точки аванс при 14:10. Във финалните моменти на частта те дори дръпнаха и с пет аванс при 23:18, което им позволи в крайна сметка да затворят гейма при 25:21 в своя полза. 

Втората част също протече по сравнително подобен сценарий. И в нея Нефтохимик взе малък аванс от две точки, като го поддържаше до самия край. И двете технически паузи дойдоха именно при такава преднина на тима и в крайна сметка най-завързаната част дойде при 25:23 в полза на домакините. 

В третия гейм те вече бяха безкомпромисни. Натрупаха ранен аванс, който на моменти дори увеличаваха и затвориха частта и мача при комфортното 25:18, за да се поздравят с чиста победа и да се реабилитират пред феновете си. 

След тази развръзка Нефтохимик вече е четвърти с 15 точки, като е на осем точки от лидера Хебър. Монтана остава на седмата позиция със своите 10 точки и на вицешампионите им се очертава тежка битка за място в плейофите напролет.