"От днес Найден Найденов вече не е треньор на нашия отбор", заяви в ефира на DIEMA SPORT 2 играещият спортен директор на волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров.

"С оглед на това, че отборът е на пето място със 7 победи и 5 загуби, значи не върви добре. Ние имаме срещу отбори, които като нас желаят медалите – като Хебър, Добруджа, имаме загуби. Много се натрупаха загубите и е нормално, когато един отбор не върви, да се смени старши треньорът. Това е по цял свят практика", коментира още Салпаров.

Тимът на Нефтохимик е на пето място във временното класиране в Суперлигата, а наскоро загуби финала за Купата на България от Хебър.

По темата за новия треньор на бургазлии, Теди Салпаров сподели: "Имаме още ден-два. Имаме предварителни разговори, но по негова молба изчакваме четвъртък вечерта и най-късно в петък. По всяка вероятност, българин, да."

Попитан дали е възможно това да бъде Мартин Стоев, Салпаров отговори: "Всичко е възможно. Изчакайте до петък."

"Ние не може да картекираме никой, а и вярваме в потенциала на момчетата в отбора. Наистина ще бъде много трудно да заемам някое от челните места преди плейофите, но имаме нужния опит и рутина в тежките моменти да играем на ниво. Но това става със себераздаване и правилна методика на работа в залата. На момчетата също е обявено, че трябва да се промени всичко в нашите глави. Ще се борим за шампионската титла", заяви още Теодор Салпаров.

източник: LAP.bg