Шампионът на България по волейбол Нефтохимик 2010 продължава с лекота похода си и към другото домашно отличие този сезон. С един мач бургазлии вече се класираха за полуфиналите за Купата на България. 

Те победиха безапелационно с 3:0 Черно море в груповата фаза на турнира и това се оказа напълно достатъчно за тях да са сигурни за едно от първите две места. Съперникът им от Варна допусна второ поредно поражение и отпада от надпреварата. 

Големият фаворит в турнира имаше смазващо превъзходство в тази среща. В отделните геймове резултатът беше 25:19, 25:22, 25:19, като в нито един момент нямаше реална опасност бургазлии да изпуснат победата. 

Водени от братя Братоеви и останалите си звезди, волейболистите на Нефтохимик държаха всичко в ръцете си и не допуснаха никакви изненади. "Моряците" направиха, каквото можаха, но бяха достатъчни само за спаринг-партньор на шампионите. 

Така Нафтата със сигурност се класира напред, а в последния си мач в груповата фаза с домакините на турнира от Добруджа, като в тази битка ще се реши кой ще завърши на първо място. Добричлии също са с един успех и отново над Черно море с 3:0.