Отборът на Нефтохимик 2010 стартира подготовка за новия сезон с група от 12 волейболисти.

От състава на шампионите отсъстваха трима, пише burgasnews.com. Това са либерото и спортен директор на тима Теодор Салпаров, който е на подготовка с националния отбор за Световното първенство в България и Италия, новото попълнение – угандийският диагонал Катбарт Малинга, който в момента има ангажимент в Африканско първенство и разпределителят Георги Братоев, който претърпя операция на крака и ще се възстановява поне до Нова година.

Освен Малинга, новите в Нефтохимик 2010 са разпределителят Любомир Агонцев, централният блокировач Стоян Самунев, последно играл за Дея Волей, посрещачът Александър Симеонов и руският младежки национал Дмитрий Яковлев.

Старши треньорът Найден Найденов ще продължи да разчита на Георги Петров, Димо Димов, Николай Къртев, Петър Христов, Олег Карягин, Андрей Николов, както и на завърналото се в отбора либеро Мартин Иванов.

Отбора напуснаха диагоналът Жани Желязков, който подписа с румънския Залъу и посрещачът Валентин Братоев, който ще играе в японския ДжейТЕКТ.

„Осъществихме желаната селекция на 100 процента. Има доста промени в отбора, като привлякохме шестима нови. Отборът се окомплектова с млади и опитни играчи, сега предстои да се сработят и да направим боеспособен тим за шампионата и най-вече за Шампионска лига. Целта ни е да затвърдим позициите, което означава пак да спечелим всичко. На 10 октомври е първият мач от предварителния кръг за влизане в ШЛ, а целта ни е да прескочим няколко кръга”, заяви старши треньорът Найден Найденов.

„Надявам се, че ще успеем да затвърдим и да повторим успехите си от миналия сезон. Ще ни бъде по-трудно, защото желаещите да ни победят са много. Този сезон ситото за Шампионска лига е жестоко. 16 отбора ще се борят за две места, като шест от тях са шампиони на страните си. Отговорността е голяма и затова няма да има компромиси за никой, нарушил вътрешния правилник на клуба”, категоричен беше мениджърът на бургазлии Огнян Томов.