Нападателят Симеон Александров може да пропусне волейболното дерби на Левски с ЦСКА в сряда заради контузия, заяви президентът на "сините" Владимир Николов.

"Симеон Александров има здравословен проблем. Може да се наложи операция след края на сезона, но все още има шанс да играе в мача срещу ЦСКА", заяви Николов на пресконференция.

Старши треньорът на Левски - Петър Шопов, се надява да се получи интересно дерби, в което да има феърплей: "Между нас конфликт няма, освен на терена."

Преди двубоя на 22 февруари в "Арена Армеец" ще има и шоупрограма, която започва в 18.30 часа. В нея е включен и шоу-мач между популярни личности, изявени привърженици на Левски и ЦСКА.

Владо Николов: Предвиждам победа за Левски във вечното дерби

Левски: Владимир Николов, Найден Найденов, Виктор Карагьозов, Димо Тонев, Тити Папазов, Иван и Андрей, Тодор Шишков.

ЦСКА: Любо Ганев, Евгени Иванов, Борислав Кьосев, Николай Иванов, Христо Стоянов, Радослав Раев.

Александър Попов: От години отборите ни не са били в такова състояние

Волейболният двубой стартира един час по-късно. Диджей ще подгрява публиката, а изпълнения на живо ще имат млади български музиканти. Предвидени са игри с публиката, както и шоу мач между волейболисти от близкото минало. Водещи на шоупрограмата ще бъдат Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров.

За реда в залата ще се грижи частна охранителна фирма, докато полицията ще следи за спазване на реда около "Арена Армеец".

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов също се надява срещата да премине без ексцесии.

"Дано това поведение се пренесе и сред феновете, трябва да има феърплей. Взети са необходимите мерки, дано няма провокации. Сега имаме спонсори и трябва да опитаме да се покажем пред повече хора. Искаме да отговорим на изискванията за подобен сблъсък. Публиката ще дойде, когато имаме известни играчи. Дано тъмните години за столичните клубове са останали в миналото", коментира Александър Попов пред медиите.