Въпреки че беше напуснат от множество основни играчи през лятната пауза, тимът на Монтана започна по страхотен начин новия сезон във волейболното първенство. Момчетата на Даниел Пеев надделяха с 3:1 в София над смятания за фаворит тим на Левски. 

В отделните части резултатът беше 25:22, 25:21, 21:25, 25:16 в полза на победителите. Така те тръгнаха с успех в новия сезон и дадоха заявка, че ще бранят позициите, завоювани през миналата кампания. 

"Сините" започнаха по-добре и поведоха в началото на първия гейм, но постепенно изпуснаха инициативата и позволиха на съперника да дръпне. Това позволи на монтанци да вземат първата част с 25:22. 

Във втората гостите не оставиха съмнения в превъзходството си и след 25:21 дръпнаха с 2:0 и направиха решителна крачка към победата. Левскарите отложиха неизбежното с успеха си в третия гейм с 25:21, но рухнаха в четвъртия. 

В решителната част Монтана дръпна от самото начало, блокадата на гостите работеше перфектно и в крайна сметка след погром с 25:16 взеха четвъртия гейм, с което и крайния успех в двубоя. 

В другите мачове от кръга Хебър победи Миньор с 3:0, а Пирин Разлог не остави никакви шансове на Черно море и го победи със същия категоричен резултат - 3:0.