Волейболистката на Левски Моника Кръстева смята, че загубата от Марица с 0:3 в първия мач от финалната серия в Националната волейболна лига е могла да бъде избегната, ако столичанки бяха успели да се преборят за откриващия гейм.

Марица на победа от четвъртата поредна титла

Треньорът на ВК Левски: Вече няма какво да губим

В Пловдив „сините феи” се наложи с 25:23, 25:18, 25:23 в отделните части, с което са само на победа от спечелване на 4-ата си шампионска титла. Кръстева беше силата, която държеше Левски в срещата, като завърши с впечатляващите 24 точки.

„Започнахме доста силно, да, но за момент, когато поведохме с 4-5 точки, имахме някакво отпускаме. Доста отслабихме атаката от зона 4. След това почнаха грешки от сервиса и това ни повлия. Да се надяваме, че в нашата зала ще покажем много повече. Всъщност не се надявам, сигурна съм, че ще ги изненадаме”, каза Кръстева пред DIEMA SPORT.

„Изпуснахме важни топки, които можеха да ни спечелят първия гейм. Оттам мачът щеше да потръгне по друг начин. Учим се от грешките си.”

„Със сигурност вторият мач ще е много по-различен. Ще дадем още повече всичко от себе си. Да се надяваме, ще този път ще ни се получи”, завърши Кръстева.