Волейболистките на Марица Пловдив победиха Левски с 3:0 гейма /25:23, 25:18, 25:23/ като домакини в първата среща от финалния плейоф за титлата в женското първенство на България.

Така пловдивчанки са на победа от четвърта поредна шампионска титла. Вторият двубой от серията е на 25-и март в София, а евентуален трети решителен мач ще се играе на 28-и март в Пловдив.

"Сините" започнаха по-добре двубоя и в един момент от първия гейм дори поведоха със 7 точки. Марица обаче постепенно намалиха пасива си и изравниха при 15:15. Последва оспорвана игра, но пловдивчанки ликуваха в края на първата част с 25:23 точки.

Във втория гейм домакините бяха доста по-стабилни и не изпуснаха водачеството, за да затворят частта при 25:18 точки.

Отново Левски тръгна по-добре в третия тейм, последва равенство при 9:9 и постепенно Марица взе преднина от две-три точки. Това се оказа достатъчно да успеха в третата част, а и в мача с 25:23 точки и съответно с 3:0 гейма.

За пловдивчанки с 15 точки се отличи Нася Димитрова.

За Левски силен мач направи Моника Кръстева с 24 точки.

Марица Пловдив: Лора Китипова, Виктория Григорова, Симона Димитрова, Нася Димитрова, Десислава Николова, Радосвета Тенева, Ивелина Монова - либеро

Левски: Кристина Гунчева, Моника Кръстева, Анелия Джондрова, Деница Димитрова, Мирослава Паскова, Вангелия Рачковска, Кристиана Петрова - либеро