"Двубоят беше изключително труден. Очаквахме да бъде такъв и съм много щастлив, че успяхме да победим. Не знам как да опиша чувството, което изпитвам в момента", бяха първите думи на разпределителя Лукас Ален Силва, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, след историческия триумф на Нефтохимик 2010 в мача за Суперкупата.

Бургазлии надиграха шампиона Добруджа 07 с 3:2 гейма в Пазарджик.

"Мисля, че за първи път откакто съм тук играхме като отбор, като едно цяло.Това е много положителен факт и съм развълнуван за това, което ни предстои този сезон. Имам добро усещане и нямам търпение да дойде следващият ни двубой от първия кръг на първенството", продължи 21-годишният бразилец, който беше титуляр за победителите и се представи на много високо ниво.

Отборът на Нефтохимик 2010 започва в Суперлигата с гостуване на ЦСКА. Двубоят в столичната зала "Васил Симов" е в сряда от 18:00 часа.

"В момента съм много щастлив, но сега трябва да продължим да работим, да даваме най-доброто в тренировките и мачовете, за да повишим нивото си", добави още Силва. 

"В България се чувствам много добре. Всъщност това е първи сезон за мен в чужбина. Аз съм само на 21 години и това е голямо предизвикателство за мен. В същото време е и изключително полезен опит, защото уча много нови неща за играта, което ми помага да се подобрявам като състезател. Чувствам се много добре в отбора. Моите съотборници ми помагат много и спокойно мога да кажа, че съм щастлив да бъда тук", завърши състезателят на клуба от Бургас.