Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели коментира втората седмица от Лигата на нациите пред официалния сайт на БФ Волейбол. Нашите завършиха с четири загуби в Хонконг, но това не притеснява италианския специалист.

"Изиграхме изключително трудни мачове срещу отбори, които са на много високо ниво", каза Мичели. "Имахме нашите добри геймове. Например днес срещу Нидерландия играхме много силно през първия, но ни липсва така нареченият инстинкт на убиец. Можехме да затворим гейма, но опитът ни в такива моменти още е малък".

"Съперниците, срещу които се изправихме, имат по-дълги резервни скамейки. Ние не играхме слабо, другите бяха по-добри от нас. Нашата цел в Лигата на нациите е съвсем ясна - да запазим мястото си. Битката ни е срещу Хърватия. В директния мач изпълнихме това, което се иска - победихме. Вярвам, че ще завършим пред Хърватия. Не разбирам критиките, които има в България. Всички отбори, от които загубихме, са пред нас в световната ранглиста. Това е реалността. Благодаря на президента на федерацията Любомир Ганев, че ни подкрепя във всяко интервю", продължи той.

"Проектът е напълно ясен - да се създаде ново поколения на българския национален отбор. Старото вече е история. Сега е моментът тези момичета да получат подкрепа, защото има качества. Опит в Лигата на нациите в момента имат само Мира Тодорова и Мария Йорданова, която е само на 22 години. Останалите са нови момичета, които са бъдещето на женския волейболен отбор в България. Моментът е труден, но виждам колко много се стараят. След няколко години вярвам, че България ще има силен и конкурентноспособен отбор", завърши националният селекционер.