Националният отбор за жени напусна Хонконг със загуба в Лигата на нациите. В четвъртия мач нашите загубиха с 0:3 от Нидерландия (24:26, 17:25, 17:25). В часовете преди мача треньорът Лоренцо Мичели загуби една от най-добрите си реализатори в лицето на Радостина Маринова, който получи разтежение на бедрото. Младият ни отбор стартира много силно двубоя, но го завърши със свален гард.

Първият гейм протече повече от нелепо за България. Нашите стартираха мача с изключително убедителна игра. Поведоха с 3:0 и преднината им стигна до 8:1. По всичко личеше, че частта трябва да приключи бързо и лесно в наша полза. При 9:2 нидерландките обаче бавно започнаха да стопяват пасива си. И все пак България не позволяваше да се стигне до изравняване. Разликата в наша полза варираше между 2 и 4 точки. Стигнахме и до геймбол при 24:21. Тогава все едно всичко напълно рухна. Нидерландия спечели пет поредни точки, като за нашите беше напълно невъзможно да пробият блокадата. И вместо лесен гейм за нас, нелепо загубихме с 24:26. Втората част започна много равностойно. Двата тима си разменяха успешни атаки. България поведе с 10:8 и това бе началото на срива ни. Нидерландия направи осем безответни точки. Нашите не успяха да повторят обрата на съперника от първия гейм. До края на честта „лалетата" успешно бранеха преднина от 5-6 точки. В крайна сметка и вторият гейм беше за сметка на Нидерландия – 25:17.

"Ние сме млад отбор, който трябва да се учи от грешките си", каза Лоренцо Мичели на почивката между втория и третия гейм пред официалния тв канал на Лигата на нациите. "Във втората част се влоши посрещането ни. Мерелин Николова трупа опит в мачове на такова ниво". Третият гейм беше и най-лош за България. Като че ли нашите загубиха увереност, че могат да спечелят нещо. Частта за прилича на първата, но с обратен знак. Нидерландия поведе с 9:2, само че не последва българска серия. Напротив „лалетата" увеличиха аванса до 11:2 и чак тогава спряхме серията. Това обаче не даде старт на обрат, а напротив. Нидерландия лесно поддържаше разликата и накрая спечели с 25:17.

Така България загуби и четирите си мача в Хонконг. Нашите заминават за Южна Корея, където е третото състезание в Лигата на нациите. Там България ще се изправи срещу домакините, Сърбия и САЩ. В класирането нашите са на 14-о място пред Хърватия и Южна Корея, който е единственият отбор без спечелена точка.