Новият председател на БФВолейбол Любо Ганев даде първото си интервю пред медиите от позицията на новия си пост.

"За нас е важно, че мина това събрание, тъй като освен избор на председател имаше и гласуване на нов бюджет, приемане на нов, както и приемане на стария", коментира новият председател на БФВолейбол Любо Ганев.

"Дойде си времето, искам да поздравя всички колеги от Управителния съвет, тъй като с тях ще се опитаме да направим нашия спорт по-привлекателен за партньорите, за вас медиите, за феновете, поставили сме си цел. За мен беше голяма чест издигането ми от Инициативния комитет, радвам се, всички ще помагат безкористно, прозрачно, решенията ще бъдат прозрачни", добави той.

"Предвид ситуацията не избрахме треньор на мъжете, докато се успокоят духовете, няма да има един месец състезания, но структурирахме Изпълнителния комитет, Илия Динков и Ивайло Константинов, както и Давид Давидов, с него ще търсим нови дълготрайни партньори, не само на събитията, но целта е да вървим напред и нагоре. Може и други хора да се присъединят към тях. Всеки да си отговаря за определен ресор", каза още Ганев.

 

"Извънредното положение, което се случи ни дава и глътка въздух за нас, за да може да поработим във федерацията, да определим комисиите, да работят, а управителния съвет да вземе точните решения. Днес убедих волейболните хора, гласуваха единодушно, чака ни много работа на управленско ниво, в клубовете, които изграждат деца, ще си структурираме правилно нещата", добави още Любо Ганев.