Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг на волейболния фронт в двубой, превърнал се в център на спорта.

Вечното дерби във волейбола е в сряда от 19:30, а час по-рано започва шоу програма, която включва сблъсък на легенди и популярни фенове на "сини" и "червени".

Очаква се организирани агитки от поне 1000 фенове да подкрепят двата отбора, а полицията вече предприе засилени мерки за сигурност.

Дербито Левски – ЦСКА можете да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, а всичко най-интересно и в Gong.bg!

Наставникът на ЦСКА Александър Попов заяви: "При нас отговорността е още по-голяма. Тук не става въпрос за никакви класирания, да отговорим на изискването на мача, независимо от резултата. Не сме като някакви боксьори, които се перчат един друг, за да съберат повече гледаемост. Не сме и като политиците, които горките имат по двама членове, но ще спечелят изборите."

Колегата му от Левски Петър Шопов се надява младите играчи в тима му да не се стреснат от обстановката в залата. "Това е мач, който е извън класирането. Дават се точки, но заряда в този мач си е като на дерби и там няма абсолютно никакво значение кой на кое място е в момента."

Волейболистите на ЦСКА и Левски - Шекерджиев и Павлов преди "вечното дерби"

Засилено полицейско присъствие ще има заради волейболната среща в „Арена Армеец”.

Феновете ще бъдат разделени на две групи с цел недопускане на ексцесии между агитките. След като се съберат запалянковците ще бъдат съпровождани от полицейски екипи до залата, където на  изградени тристепенни контролно - пропускателни пунктове за щателна проверка.

Няма да се допускат зрители във видимо нетрезво състояние, носене на обемисти багажи и забранени предмети и вещи като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми.

Голямото "вечно дерби" във волейбола: Какво да чакаме?