Волейболистите на Левски и ЦСКА са длъжни да отговорят на очакванията по време на дербито от Суперлигата. Това заяви треньорът на "червените" Александър Попов два дни преди големия мач.

Вечното дерби във волейбола е в сряда от 19:30, а час по-рано започва шоу програма, която включва сблъсък на легенди и популярни фенове на "сини" и "червени". Очаква се организирани агитки от поне 1000 фенове да подкрепят двата отбора, а Александър Попов се надява акцентът да остане върху волейбола.

Сашо Попов заяви: "При нас отговорността е още по-голяма. Тук не става въпрос за никакви класирания, да отговорим на изискването на мача, независимо от резултата. Не сме като някакви боксьори, които се перчат един друг, за да съберат повече гледаемост. Не сме и като политиците, които горките имат по двама членове, но ще спечелят изборите."

"Демонстрираме поведение на съпричастност, не само към житейските проблеми, но и на професионално отношение един на друг и силно се надявам това да се пренесе у публиката. При нас отговорността е още по-голяма. Тук не става въпрос за никакви класирания, да отговорим на изискването на мача, независимо от резултата."

Колегата му от Левски Петър Шопов се надява младите играчи в тима му да не се стреснат от обстановката в залата. Той все още не знае дали ще може да разчита на посрещачът Симеон Александров, който лекува контузия в коляното.

"Това е мач, който е извън класирането. Дават се точки, но заряда в този мач си е като на дерби и там няма абсолютно никакво значение кой на кое място е в момента."

Дербито Левски – ЦСКА можете да гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2.