В лагера на волейболния Левски останаха много доволни от победата над Марек в предпоследния кръг на шампионата. Единственият забележки на наставника Владо Николов бяха към играта в загубения първи гейм, а и в четвъртия, в който дупничани имаха също своите шансове.

"Играхме по-добре от противника, но в първия и четвъртия гейм не толкова добре, колкото можем. Това е основният ни състав, те играят най-добре от началото на сезона. Времето за проби и експерименти приключи, ще играят само тези, от които отборът има нужда."

"Това е нивото, за което аз съм взел Евгени Банов. Да, има проблеми в посрещане, но в другите аспекти е силен", сподели Николов пред DIEMA SPORT и продължи с анализа на представянето на тима си.

"Днес направихме 11 грешки в първия гейм, а не събрахме нищо от началния удар. Трябва да взема някакви решения за началния удар. Имаме хора с 4 грешки от флот-сервис, което е недопустимо."

"Посрещането на отбора не ме притеснява. Срещу Черно море ни направиха три аса в петия гейм, но това беше случайно. От всички мачове до момента, само Нефтохимик ни разби посрещането, във всички останали мачове го държим добро и там имам най-малко притеснения. Дори в четвъртия гейм играта ни в атака се доближава до желанията ми", заяви Николов.

Центърът на отбора Теодор Богданов също даде мнението си за битката. Според него, ако отборът играе по-концентрирано, всичко ще върви наред. Ето какво сподели и Богданов след двубоя.

"Може би грешките на сервис натежаха, бяхме разпилени и не бяхме концентрирани. Допуснахме 11 грешки от начален удар и това помогна на съперника да вземе първия гейм. Не смятам, че играта в центъра беше основната на победата, а това, че играхме задружно и като отбор."

"Мисля, че ако ни върви посрещането и успеем да вкараме топката в третия метър, всичко си идва на местата и няма да имаме проблеми. Малко е интересна тенденция при нас, че имаме лек възход и лек спад в играта. Аз го отдавам на концентрацията, която всеки в отбора трябва да подобри."

"Доста трудно е да се подобри концентрацията, то не се тренира. Ако можем да мислим малко по-професионално и всеки даде малко повече от себе си, нещата ще се подобрят. Напаснах се много добре с новия разпределител и мисля, че нещата вървят в правилна насока", завърши Богданов.