Волейболистите на Левски взеха победата в предпоследния си мач от редовния сезон на мъжкия шампионат. "Сините" надделяха сравнително трудно с 3:1 гейма над Марек в София. В отделните части резултатът беше 20:25, 25:16, 25:16, 25:20 в полза на победителите. 

Левскарите бяха категоричният фаворит в този двубой с оглед на подобреното им представяне във втората част от сезона. Но мачът не започна по начина, по който бяха очакванията на всички на трибуните. 

Дупничани показаха нахъсана игра в първия гейм и го взеха изненадващо с пет точки разлика. Последваха обаче два бързи удара от страна на Левски и резултатът беше обърнат до 2:1 за домакините след два бързи гейма с по 25:16. 

Четвъртият гейм започна с аванс за Марек от четири точки, но в средата на частта това изоставане беше наваксано от страна на "сините". Те постепенно трупаха преднина и след 25:20 и силна игра на Смилен Мляков затвориха четвъртия гейм и мача в своя полза. 

След тази развръзка Левски 36 точки на шестата позиция, с равни точки с петия Хебър, който разби с 3:0 Черно море. С една точка пред тези два тима е Пирин Балканстрой, който играе с Добруджа в събота. 

В последния кръг Левски е домакин на Арда и победата му изглежда сигурна, което прави и борбата за четворката доста ожесточена. Марек пък е осми и в последния кръг играе с Черно море, който е на позицията след него.