Матей Казийски заяви, че класирането на българския национален отбор по волейбол на „Лигата на нациите“ не е престижен резултат.

„Шампионатът в Полша е на добро ниво, не е на най-виското, но със сигурност е на едно от най-високите. Най-много впечатление прави публиката. От тази гледна точка се създава страхотна атмосфера за игра. Предложението дойде късно, но аз вече се бях замислил да сменя Япония и дойде като много добър вариант“, коментира Казийски.

„Аз направих първия контакт. За мен винаги е голям фактор работата ми с Радостин Стойчев. Познаваме се от дълги години. Знам какъв професионалист и колко работа ще свърши. Надявам се, че нещата ще тръгнат добре, защото имаме много малко време, за да сглобим чисто нов отбор“, добави той.

„11-тото място на националния отбор по волейбол не е престижен резултат, но с оглед тежкото лято, пътуванията и формата на „Лигата на нациите“ трудностите, които тимът е изпитал са били много големи. Резултатът не е показателен. Надявам се, че сега с времето, което имат за подготовка ще се подготвят добре за световното и ще покажат съвсем друга игра.“

„За момента няма шанс да бъда част от националния отбор. Нямам планирано свободно време по никакъв повод. За да има завръщане, трябва да бъде нещо конструирано“, каза още Матей Казийски.