Макар и много по-трудно, Нефтохимик записа втора победа над ЦСКА в полуфиналния сблъсък от волейболното първенство. Така бургазлии са много близо до класиране за финала като се нуждаят само от един успех в предстоящите два мача в Бургас.

ЦСКА катастрофира в Перник срещу безгрешен Нефтохимик

Старши треньорът на ЦСКА Александър Попов обаче остана доволен от своя отбор и увери, че "армейците" няма да се откажат от борбата. Колегата му Петър Дочев пък изрази радост, че волейболистите му са издържали на напрежението.

Ето какво казаха двамата:

Александър Попов:

"Една ситуация, малко шанс, водихме 14:11, не можахме да затворим мача.

Той и резултатът го показва, играхме много по-добре, връщахме резултат, почти невъзможен обрат щеше да стане втория гейм. Виждате, че залагам на младите ни крайни нападатели, това е голяма отговорност за тях, срещу тях има много класни играчи с голямо самочувствие."

"Всеки отбор си има слабостите, ние уцелихме някои слаби места в противника, бяхме близо да завършим мача. Сега трябва да се преспи и в Бургас в никакъв случай да не се дадем. Ще отидем в Бургас, трябва да играем мотивирано. Един хубав сезон мина за нас, показваме израстване, младите ни момчета показват израстване. Не сме се заблуждавали, че ще е лесно срещу Бургас."

Петър Дочев:

"Коренно по-различен, вчера казах, че мач с мач не си приличат, и така и стана. Бях сигурен, че ЦСКА ще се мобилизират. Радвам се, че издържахме на напрежението, в ключовите моменти не беше лесно за нас, върнахме се от един момент в тайбрека, в който надали много са вярвали."

"Опит, борбеност до последно, това са важни неща. Когато отборът не се предава, имам моменти, когато се възнаграждава."

"Вече е неуместно да се говори, при всички положения ще дадем всичко от себе си да завършим всичко още в Бургас."