Шотландският боец на Левски - Марк МакГивърн даде обширно интервю в предаването "Златният гейм" в ефира на DIEMA SPORT 2.

"Първоначално започнах с футбол, но знаете в Шотландия времето не е особено приятно, и реших, да тренирам нещо в зала. Имахме отбор в града и започнах да тренирам волейбол, след това се преместих в Единбург, след това в Глазгоу, тренираше се по 3 пъти, а това беше много", коментира той.

"След като завърших започнах да преподавам волейбол за деца, а впоследствие започнах и да играя", добави той.

"В Англия и Шотландия този спорт се играе за удоволствие, бях 8 години във Франция, Владо Николов ми се обади, че търси опитен център, и аз приех", каза МакГивърн.

"Отборът работи здраво, повече от това, което очаквах. В Холандия беше място за развиване на млади играчи, във Франция техниката е издигната в култ, в България трябва да се бориш за всяка точка, тук има и доста опитни играчи като мен", каза още волейболистът на Левски.

"Първият ни мач на Олимпиадата беше много рано, беше страхотно удоволствие. Срещу България намахме много шанс, работил съм с добри треньори, но Силвано Пранди е на друго ниво".

"Не мога да кажа къде ще завършим в класирането, има много силни отбори, Хебър, Нефтохимик, ще видим, щастлив съм, доволен съм", каза още той.

"Залагам на тактиката, бия хубав начален удар, не стрелям бомби на полето, но си имам стратегия".