Националът Георги Сеганов е с положителна проба за Covid-19. Разпределителят е тестван още в сряда, като на бързия кръвен тест е дал отрицателен резултат. Пробата му от PCR изследване обаче излезе в петък късно вечер и е положителна.

Сеганов е бил изолиран още в сряда и е в апартамента на майка си в София. След излизането на пробата му от щаба на отбора са организирали в събота тестване с PCR на всички останали състезатели и членове на щаба.

„Няма нищо притеснително, всички направени проби са отрицателни – заяви Стефан Чолаков, мениджърът на тима.

"Георги Сеганов се чувства добре. Единственият симптом, по който разбрахме, че нещо не е наред, бе загубата на обоняние. Благодаря на министъра на спорта г-н Красен Кралев, който оказа съдействие за спазването на всички стъпки и организирането на максимално бързо тестване в рамките на съботния ден".

"От понеделник продължаваме с тренировъчния си план и се надявам да нямаме повече подобни случаи. Спазваме необходимите мерки, преди тренировка измерваме температурата на всички и показанията се записват ежедневно, ползваме дезинфектанти и маски. Призовавам и играчите да бъдат максимално предпазливи извън залата, защото очевидно този вирус вече е навсякъде", завърши Чолаков. 

Сеганов ще изкара 14-дневна карантина и след това ще бъде преценено дали да се присъедини отново към националния отбор.