Наставникът на Нефтохимик 2010 Петър Дочев беше доволен от победата на тима си над Черно море с 3:0 и класирането за полуфиналите за Купата на България, но имаше и забележки към играчите си. Той е искал да види повече ентусиазъм у тях срещу непретенциозния съперник.

"Общо взето, изкарахме мача на ходом, което от една страна е добре, че беше спокойно, но мисля, че трябваше да вложим малко повече енергия. Черно море не е мерило за играта ни, искаше ми се да има повече ентусиазъм и енергия повече при нас да има", сподели Дочев пред DIEMA SPORT.

"Искрено се надявам Валентин Братоев да няма проблеми здравословно. От него си зависят нещата дали ще е готов да играе. Но щом днес се появи и игра, мисля че ще е готов и за следващите двубои", заяви Дочев.

Колегата му от Черно море Юлиян Тупанков също беше доволен от показаното от момчетата си, въпреки тежката загуба. Според него, амбициите на "моряците" са в младежките първенства, защото съставът му е предимно от юноши старша възраст.

"Ние втората и третата част играхме с по-млади играчи и част от тях са юноши старша възраст. За тях това беше един подарък, един празник. Не ни достигна опита, особено във втория гейм, когато имахме своите шансове. Но така е срещу опитните отбори, знаят какво точно им трябва. В края на гейма натискат малко и печелят."

"Определено сме доволни от сезона, можехме малко по-добре да се представим за първенството и оставаме в елита. Да, малко късмет имахме, за да играем за Купата, но част от отбора ни е юноши старша възраст и претенциите ни са предимно в тази възрастова група и републиканското първенство при тях", заяви Тупанков.