Бразилия излезе начело в Лигата на нациите, след като победи България с 3:0 гейма (25:16, 25:22, 25:12) и записа 7-ата си победа в турнира. България е само с 1 успех от 8 мача, записвайки 4-а поредна загуба. 

България заема 14-ото място в класирането като сме пред Нидерландия и Австралия до този момент.

След равностойно начало България поведе с 5:4, а с играта си Парапунов направи отлично впечатление поне в тези начални минути на мача в първия гейм. След атака на Аспарухов в аут резултатът стана 5:5. След отлична атака на Карягин резултатът беше изравнен до 7:7.

За съжаление на "лъвовете" последваха три последователни точки за "Селесао" и резултатът стана 10:7 в тяхна полза. Постепенно бразилците увеличиха темпото и дръпнаха с 4 точки - 13:9. Диагоналът на съперника допусна грешка при атака и намалихме разликата на 3 точки - 10:13. Аспарухов спечели 11-а точка за България, но и бразилците върнаха 1 и резултатът стана 11:14. При 18:13 в полза на Бразилия Силвано Пранди взе прекъсване, за да мотивира момчетата да поемат по-сериозни рискове при началния удар.

Лукарели след отличен сервис направи разликата още по-голяма и резултатът стана 19:13. Със значително по-добра игра и грешки от наша страна Бразилия спечели първия гейм с 25:16.

България отново стартира отлично и във втория гейм като поведе с 5:3, но бразилците се посъвзеха, за да намалят изоставането си. При първата техническа пауза България водеше с 8:6. Постепенно съперникът на "трикольорите" започна да играе по-добре и стигна до изравняването при 12:12. Атака в аут на Парапунов позволи на Бразилия да поведе с 14:13, но българите изравниха - 14:14. След аванс от две точки в полза на Бразилия, добра атака на Парапунов позволи на България да изравни до 16:16. В решителните моменти на втория гейм Бразилия поведе с 21:18. Въпреки самоотвержената игра на България в защита, бразилците дръпнаха с 23:20. С две поредни точки спечелени от Карягин и Къртев разликата беше намалена до 1 точка - 22:23 за съперника. Бразилия стигна до успеха и във втория гейм с 25:22.

В третия гейм отново България стартира отлично и по-добре, но бразилците не позволиха да се откъснем и резултатът стана 7:7, както и в първата част. Бразилия натрупа аванс от три точки и дръпна с 11:8, а постепенно дистанцията се увеличи до 14:8.

Лукарели направи 16-ата точка в третия гейм, а резултатът стана 16:9, а бралилците бяха постигнали 9 точки директно от сервис в тази част. Постепенно разликата набъбна на 10 точки - 21:11, а тази част беше и сякаш най-слабата от страна на българския отбор. Бразилия затвори гейма с 25:12 , а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатни за България бяха Радослав Парапунов и Аспарух Аспарухов с по 8 точки. За Бразилия се отличи Рикардо Лукарели с 15 точки.

Състав на България: Денис Карягин, Николай Колев, Мартин Атанасов, Владимир Станков, Георги Сеганов, Георги Петров, Аспарух Аспарухов, Гордън Люцканов, Владислав Иванов, Цветан Соколов - капитан, Николай Къртев, Мартин Иванов, Светослав Иванов и Радослав Парапунов

Бразилия: Бруно Резенде - капитан, Маурисио Боргес Алмейда Силва, Крелинг, Уолъс де Соуса, Идалго, Кавалкиевич, Сантос, Маурисио Луис де Соуса, Дъглас Корея де Соуса, Нашименто, Хос, Рикардо Лукарели Соуса, Гуалберто