Волейболистите на Хебър Пазарджик се завръщат в обновената си зала „Васил Левски“ за предстоящия двубой с ЦСКА, в отложена среща от трети кръг на Супер Волей при мъжете. Дербито е на 7 декември (вторник) от 18:30 часа.

След като българският първенец влезе в групите на Шампионската лига, зала „Васил Левски“ претърпя козметични промени, за да отговаря напълно на изискванията на Европейската конфедерация - CEV за най-престижния европейски турнир.

В последните три кръга шампионите играха в зала „Сила“ в Пловдив срещу ПСК Локомотив, след като обърнаха домакинствата, гостуваха на Сливнишки герой и домакинстваха на Берое в „Арена Асарел“ в Панагюрище. „Тигрите“ записаха осем победи от осем мача, като са единственият отбор до момента в елита, който е без загубен гейм.

Победа с 3:0 или 3:1 в утрешния мач ще доведе Хебър до девети пореден успех и 27 точки, като ще го утвърди на върха в елита. Там за момента се е настанил Пирин Разлог също с девет победи, но след петгеймов успех тимът е с 26 точки. При успех с 3:2, съставът на Хебър отново ще е на първа позиция с 26 точки, като ще бъде с по-добро геймово съотношение от разложани.

От своя страна, ЦСКА е на седма позиция с шест победи, две загуби и 18 точки. "Червените" обаче са корав съперник, който показа много добри игри от началото на сезона и ще се хвърли с всички сили в предстоящия сблъсък. От клуба в Пазарджик призоваха своите привърженици за подкрепа, като очакват всички фенове в залата за битката с ЦСКА.