Лидерът в редовния сезон в Суперлигата по волейбол ЦСКА може да откаже участие в полуфиналите! Това обяви старши треньорът на тима Александър Попов в ефира на DIEMA SPORT 2.

Проблемът е, че БФ Волейбол забрани полуфиналната серия на ЦСКА срещу Нефтохимик да се играе в зала "Васил Симов", а в София в настоящия момент няма друга свободна зала.

"Нямаме добри новини за феновете на ЦСКА. След края на първенството, когато бяхме уверени вече, че нещата са необратими, информирах федерацията, че при наше класиране на полуфинал, ще има проблем. Вчера се класирахме, затова този случай има гласност," заяви Попов. "Преди десет дни информирахме федерацията, че Арена Армеец е заета заради изборите, зала Универсиада също, зала Христо Ботев също не отговаря. Направихме опит да се отвори само една трибуна в Христо Ботев, но до този момент няма отговор."

"След като седем месеца сме печелили домакинско предимство, сега ни го отнемат. Зала Васил Симов години наред е приемала всякакви мачове, дори европейски."

"За нас излизане от София не е вариант, ние сме ЦСКА София. Не може да дадем домакинското си предимство, спечелено с толкова много труд."

"Разбирам, че да не играем е радикално решение. Днес, след като получихме забраната да не играем в нашата зала, наистина се налага и такова мнение, да не играем полуфиналната среща," категоричен бе Сашо Попов.

Според него, нито една зала, освен тази в Дупница може би, не отговаря на всички изисквания. "Не е хубаво, когато се мери с различен аршин," заключи Попов.