През изминалата седмица се разрази поредния неприятен казус в родния волейбол. Той е свързан с обществената поръчка за екипировката на националните отбори. При нея едната кандидатура, тази на фирма Асикс, която се свързва с Любо Ганев, бе отхвърлена, а след това последва жалба.

Чуха се доста критики към фирмата, която до миналия сезон екипираше националите и се заговори за лоши отношения между президента Данчо Лазаров и Ганев. И двамата обаче отрекоха за такова нещо.

"Съгласно изискванията на закона обявихме обществена поръчка, защото сумата надхвърля долната граница от 30 хиляди лева и трябва да е с обществена поръчка. Имаше жалба. Нямаше напрежение, просто различни обяснения. Ганев обясни позицията, че са в правото си да обжалват. Всичко приключи в един добър тон", сподели Лазаров и каза още:

"Естествено, че имаше различни тези, но общото мнение на Управителния съвет е, че случаят трябва да е приключен. Не, напрежение няма никакво. Въпросът е крайно неуместен. Спокойно, всичко е ок."

"Нормално беше като един от водещите отбори с Асикс, да не се дадат бонус екипи за участие на такова ниво като Световно първенство. Казах го на двама шефа в Япония, те ми казаха, че проблемът е на Асикс Европа, мен този отговор не ме задоволява", допълни Лазаров.

"Нямам напрежение не само с Данчо Лазаров, с никого в Управителния съвет, аз нямам проблем с никого в света", каза пък Ганев. "Аз съм тук, показал съм, че мога да се справям. Към момента нямам поставени задачи, ако има, ще се справям. Обвинения към мен няма как да има. В тази фирма съм бил съдружник, да, всички ме свързват с Асикс, но не участвам никъде там, не фигурирам никъде. Асикс са предложили по-ниска цена, а те ги отстраняват. Ако преди това са дали някакви доводи, те са преценили, че тези доводи не са правилни, нормално да обжалват. Волейболните отбори ще бъдат облечени, ще опитам да съдействам."

Още от гледните точки на двете страни вижте във видеото от предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT!