Разпределителят на Нефтохимик Добромир Димитров седна пред камерите на предаването на DIEMA SPORT 2 "Златният гейм", за да поговори за настощия си отбор, спомени от прекараните сезони в италианския Перуджа. Димитров не пропусна да засегне и темата за националния ни отбор по волейбол, споделяйки, че трябва да има вяра в шансовете на нашите момчета да изковат квота за Олимпиадата в Токио през идната година.

"Завърнах се с леко напрежение. Има носталгия, но започваме да се аклиматизираме. Нивото е много по-високо от преди години. Треньори и играчи са се върнали от чужбина и това си казва думата. Клубовете опитват да дадат все по-добри условия на мочметата, така че има разлика", започна той.

"Работил съм с част от момчетата в Нефтохимик, както и с треньора. Имаме си доверие и сме сикнали на начина на работа. Отборът има големи амбиции, което кореспонира и с моите лични цели".

"Доста неща се научават от състезатели като Лусиано Де Чеко. През голяма част от кариерата си са играчи единствено на най-високото ниво. При мен има периоди на по-високо и на по-ниско ниво и това прави този сблъсък интересен".

"От Перуджа имам страхотни спомени, защото играхме два финала, съответно за купа и за първенство. За съжаление обаче ги загубихме и двата".

"Загубата срещу Левски ни влияе мотивиращо. Това ни показва какво трябва да изчистим в играта си и ни мотивира да работим по-здраво, за да не се стига до подобни поражения. Такива загуби са полезни, защото ако само печелиш губиш много важни неща за един отбор. Стоим здраво стъпили на земята".

"Хебър направиха много добра селекция. Имат добра сплав като отбор и игра. Не мисля обаче, че са непреодолими. Ще станат добри мачове с тях".

"Николай Желязков е изключително човечен. Винаги се опитва ни подаде ръка и да излезеш от дупката, ако си попаднал в такава. Това много помага психически и отборно. Не много треньори осъзнават значението на тези неща, докато той си е изградил подобен метод на работа".

"Теди Салпаров беше голям мотиватор. Много ни подкрепяше и винаги ни даваше добри съвети в точните моменти. Новият човек на този пост обаче се справя перфектно до момента, така че не мисля, че ще имаме проблеми".

"Може би не бях до момента на 100%. Имах леки физически проблеми, но те поотшумяха и вече мисля, че всички ще е наред. Хубавото е, че имаме и добра скамейка. Няма незаменими играчи в нашия отбор".

"Като цяло имаме шансове за класиране за Олимпиадата. Съперниците са силни, разбира се. Въпрос е на моментно състояние на националните отбори, така че мисля, че имаме своите шансове. Всичко може да се очаква, защо не и хубава изненада. Трябва да се явим всички на лагера и в определен срок треньорът да реши кой е най-добре подготвен. Това ще е оптималното решение", завърши Димитров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.