Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров коментира ситуацията около родния спорт и трусовете, които люлеят волейбола.

"Нашето волейболно семейство не е толкова голямо, че да го разцепваме на парчета. Това не е добре за волейбола. Сигурно повече амбиции в някои хора, затова тази среща се състоя при Ганев, говорят за програми, за процъфтяването на българския волейбол. Не е негово, някой го е написал, и то не особено добре, като програма", коментира Лазаров.

"Според мен тази програма е нещо като това, което ние в момента правим. Да се развива детско-юношеския волейбол. Ние там се най-добри, да ви припомня ли резултатите, втори в Европа, шести в света, при момчетата, трети в Европа при девойките, жените са 3-ти в света до 21 години. С нашия бюджет от 1 милион евро (2 милиона лева), 400 000 лева под различна форма отиват в ДЮШ волейбол, под формата на субсидии, даваме топки безплатно на клубовете, това имаме, това правим. Съдийските такси се плащат от федерацията по волейбол", добави той.

"В понеделник започва рутинна проверка, министърът беше коректен и ни каза, ние не сме проверявани от 2013 година. Нищо ново под слънцето, голямо доверие, но на пет години трябва да има такава проверка. Толкова пари вкарвам във волейбола, 20 години вече, 1996 година създадох Левски Сиконко, вижте колко години. Ние имаме бюджет, те са ни дадени по различни направления, привличане допълнителни средства, Министерството има много строга методика по която се отчитат и разходват парите, които държавата дава. Контролът е страшен, железен е контролът, който държавата прави", каза още Лазаров.

"Защо трябва да съм обиден, на кого. Пълни са момчетата с енергия нека да видим какво ще направят следващите години. Като дойде време да се кандидатира отново, да бъде спокоен, никой няма да му препречва пътя, към който той се стреми. Няма да се кандидатирам за нов мандат. Достатъчно съм направил, радвам се, за времето в което съм бил председател на федерацията. Разбъркаха се нещата във волейбола, а това не е добре. Аз съм оптимист, но не чак толкова, от това, което става. Това ще се отрази по някакъв начин, мисля си, че така ще стане. Ако някой ве пита за съвет ще му дам. Мълчаливо наблюдавам нещата, нямам фаворит", добави още Лазаров.

"Не съм убеден, че ще има събрание на 16 януари, ако се състои, да се състои, няма проблем. Нека дойде 20 декември, елате в Казанлък. Не знам, не съм убеден дали ще има събрание на 20 януари", каза в заключение Данчо Лазаров.