Управителният съвет на БФ Волейбол свиква извънредно Общо събрание за нов председател на 16 януари 2020 в София. Това стана ясно след заседание на УС, в което това решение бе гласувано с 12 на 11 гласа.

Решението бе взето по искане на Инициативния комитет за промени в българския волейбол. Припомняме, че Левски, ЦСКА, Марица и повечето от водещите волейболни клубове у нас желаят свикване на извънредно общо събрание за смяна на президента на федерацията Данчо Лазаров, който е на власт от 2002 г.

Наскоро стана ясно, че Любо Ганев ще се кандидатира за президент на федерацията, а вчера бе издигната и кандидатурата на Борислав Кьосев, подкрепена от Мартин Стоев, Мина Николова (президент на НВЛ), Първан Първанов (президент на Миньор), Пламен Христов (треньор юноши до 19 г) плюс Етрополе и Белоградчик.

Извънредното Общо събрание ще се проведе при следния дневен ред:

1. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на членовете на УС на сдружението Обсъждане и вземане на решение за избор на членове на УС на сдружението и определяне на срок на мандата на УС.

2. Обсъждане и вземане на решение за освобождаване от длъжност на председателя на УС на сдружението.

3. Обсъждане и вземане на решение за избор на нов председател на УС на сдружението.

4. Обсъждане и вземане на решение за изменяне на устава на БФ Волейбол както следва: Обсъждане и вземане на решение за определяне на максимален брой последователни мандати на председател на УС на сдружението.