Волейболен клуб ЦСКА изпрати официално писмо с искане за спешна среща с ръководството на "София Тех Парк" за зала "Армеец", съобщи за сайта на "червените" президентът на клуба Александър Попов. Целта на срещата е да се намери адекватно решение, за да има къде да тренират всички около 200 деца от школата на отбора. 

Попов заяви, че клубът е готов да инвестира в зала "Армеец", където от 40 години тренират децата на ЦСКА, ако бъде подписан дългосрочен договор. От няколко години волейболният клуб и собственикът на терена - държавната компания "София Тех Парк", подписват договор за наем година за година.

Изненадващо обаче в края на миналата година от компанията изпратиха на "червените" не договор, а едномесечно предизвестие за освобождаване на залата в началото на 2017 г. Като довод беше посочено, че тя не е в добро състояние и е опасна за провеждане на учебно-тренировъчен процес.

От "София Тех Парк" се мотивират с доклад от 2013 година, който очевидно не е бил пречка за подписване на договори през следващите две години.

От ВК ЦСКА се аргументираха, че според доклад на експертите от 2013 година, залата е годна за ползване и не е опасна за състезателите. Ръководството на червените е готово да търси инвеститор, но за целта е необходимо да разполага с дългосрочен договор, какъвто в момента няма. 

От "София Тех Парк" потвърдиха, че писмото от ВК ЦСКА е получено и заведено в деловодството на компанията, като се очаква становището на ръководството.