Президентът на волейболен клуб ЦСКА Александър Попов съобщи, че от "София Тех Парк" са изпратили нотариална покана до ВК ЦСКА да освободят зала "Армеец". Писмото е получено в деня на мача с Волей Амрисвил (11 януари) от турнира за купата на CEV.

Попов заяви пред официалния сайт на "червените" cska.bg, че клубът е готов да инвестира в зала "Армеец", където от 40 години тренират децата на ЦСКА, ако бъде подписан дългосрочен договор.

Той допълни, че в момента търси контакт с директора на "София Тех Парк" за среща, на която ЦСКА да предложи решение на проблема. Ако такова не бъде намерено, Попов апелира червената общност да подкрепи волейболния клуб, за да си върне залата. В противен случай около 200 деца от школата няма да имат място, на което да тренират.

Припомняме, че ВК ЦСКА получи едномесечно предизвестие от "София Тех Парк" АД за освобождаване на зала "Армеец" в началото на месец декември 2016 година.

Като довод беше посочено, че залата не е в добро състояние и е опасна за провеждане на учебно-тренировъчен процес. Заради това "София Тех Парк" се мотивира с доклад от 2013 година, а последният за момента договор за ползване на съоръжението е подписан в края на 2015, когато залата очевидно не е била проблемна. В същото време ВК ЦСКА недоумява как от него се изисква да направи инвестиции в размер на около 1 милион лева, но в същото време залата се предоставя за ползване само с едногодишни договори.