ЦСКА спечели волейболното дерби с Левски от осмия кръг на Суперлигата, което се игра в зала „Васил Симов“ в столицата. „Червените“ се наложиха с 3:1, като в отделните части срещата се разви при 25:21, 24:26, 25:21 и 25:21.

По този начин играчите на Александър Попов излязоха на третото място във временното класиране със 17 точки. Възпитаниците на Владимир Николов останаха девети с 8 точки.

Срещата бе и официално завръщане на Смилен Мляков в зала „Васил Симов“. Както е известно, диагоналът премина от ЦСКА в Левски през лятото. Бившият волейболист на „червените“ не бе посрещнат радушно от феновете, който скандираха срещу него.

След победата над Нефтохимик в предходния кръг, „сините“ влязоха доста стабилно и уверено в мача. Момчетата на Владимир Николов натрупаха аванс, но в последствие домакините изравниха играта и взеха първата част.

След оспорван втори гейм „сините“ изравниха, а до края „червените“ показаха малко по-висока конентрация от съперника си и така се поздравиха с успеха.

С най-съществен принос за успеха на ЦСКА се открои Венцислав Георгиев, който записа на името си забележителните 23 точки. За Левски Гордан Люцканов бе над всички с 14 пункта.

В следващия кръг ЦСКА гостува на Марек Юнион Ивкони, а Левски ще направи визита на Черно море.