Неделната вечер бе по-специална за спортните и най-вече волейболни фенове в България. Причината? Големият капитан Владимир Николов сложи край на състезателната си кариера.

Владо направи това с изключително шоу, в което се включиха куп звезди на волейболната игра от близкото минало заедно с националите на България. Те и хилядите по трибуните докараха големия мъж до сълзи на очите и буца в гърлото.

Владо Николов заслужаваше именно това. И в последния си мач на волейболната площадка да осъзнае истински колко много значи за българския волейбол и за изстрадалите български фенове.

Защото техните скандирания и тяхната обич е по-силна от всеки медал. Две десетилетия Владо Николов вдигаше на крака волейболните привърженици от България, през Турция, Франция, Италия, та чак и до Япония.

В тези две десетилетия Владо безспорно бе един от най-добрите диагонали в световния волейбол, но ние ще го запомним не само с това. Защото Владо Николов е истински пример не само за волейболист, а и за човек, който държи на своето семейство и върши работата си със страст, всеотдайност и непримиримост.

Защото големите спортисти са и големи хора, които са способни дори да поемат вината за загубата, въпреки че става дума за колективен спорт, където никога виновният не е един.

Затова Владо заслужи всичко това, което се случи в неделната вечер в "Арена Армеец".

Владо, благодарим ти за емоциите, за спомените и за това, че ни направи част от твоята игра.

Това обаче не е краят, а само началото на нов път за големия волейболист. Владо Николов не може без волейбол, а волейболът май също не може без Владо Николов. Успех и попътен вятър, капитане!