Мъжкият национален отбор на България получи четири дни почивка между участието си на Европейското първенство и подготовката за олимпийските квалификации. Днес тимът напусна хотела в Св. Константин и Елена, след като ден по-рано отпадна от шампионата на Стартия континент със загубата от олимпийския шампион Франция с 0:3 на осминафинал.

Селекционерът Пламен Константинов ще обяви в понеделник, 11 септември, групата от 14 волейболисти, които трябва да се яват на лагер. Подготовката ще стартира в сряда, 13 септември, в София. Тимът ще се събере за първа тренировка в столичната зала "Христо Ботев".

Олимпийският квалификационен турнир е насрочен между 30 септември и 8 октомври. България е в Група С, която ще се проведе в Китай. "Трикольорите" ще играят седем мача, като съперници са ни Китай (30.09), Полша (01.10), Аржентина (03.10), Нидерландия (04.10), Канада (06.10), Мексико (07.10), Белгия (08.10). Квоти взимат завършилите на първите две места.

Междувременно, националите ни раздадоха автографи на тъмно на редица малчугани, които се се бяха стекли пред зала "Конгресна" след края на осминафинала с Франция, за да видят отблизо своите любимци. "Много е радващо, че има толкова много хора, които ни подкрепят и ме подкрепят. Аз съм горд с това, че никога не съм отказвал автограф на никого, защото не се вземам за някаква звезда или за човек, който да не възвръща тази обич, която феновете показват. Имаше много деца и само българи, което е супер радващо. Когато давам автографи в чужбина, винаги е много яко, когато е на българи, защото сме от една родина", разкри Александър Николов.