Старши треньорът на Хебър Атанас Петров призна, че неговият тим е играл слабо срещу Нефтохимик и заслужено е загубил. Петров обърна внимание и на факта, че шампионът не е в най-добрата си форма в момента.

„Първо да поздравя Нефтохимик, които играха по-добре от нас и заслужено ни победиха. Имаше притеснение, което в нашата зала досега не бяхме виждали. Отборът не е във формата, която искаме. Жалко, че не успяхме да се преборим за победа. Реалността е, че не играем волейбола, който искахме“.

„Страдаше не само началния удар, но и посрещането. Не се възползвахме от грешките. Трябваше да изработваме по по-трудния начин точките си, както и на контраатаки“.

„Като цяло блокадата не беше концентрирана, не беше добре подредена и не помагаше. Във всички елементи имахме проблеми. Има причини за слабата игра, ще търсим причините, ще ги намерим и ще се опитаме да ги премахнем за плейофите“.

„Днес играхме слабо, това е основното. Не е оправдание, че имахме кадрови проблеми, тъй като и те имат. Чисто игрово и физически не сме във върховата си форма. Трябва да поработим тактически върху някои детайли. Основното е отборът да покаже характер, за да се излезем от тази ситуация“.

„Играхме слабо срещу Монтана, не беше впечатляващо представянето ни срещу Добруджа, което показва, че не сме във форма. Трябва да покажем по-добра игра до края. Днес имаше детински грешки, които не мога да обясня“.

„Каракашев още 10 дена ще бъде с шина и няма да може да тренира. Братоев получи контузия сутринта на тренировка и не искахме да рискуваме с неговото състояние. Тепърва ще видим колко ще отсъства“, заяви Атанас Петров.