Треньорите на женските волейболни отбори на България, Германия, Казахстан и Корея очакват интересни мачове между равностойни съперници по време на двубоите от Група А2 на Световното Гран При, които ще се проведат от 7-и до 9-и юли в „Булстрад Арена“ в Русе. Четиримата специалисти бяха на официалната пресконференция преди началото на турнира, която се състоя днес, за да споделят своите виждания преди първата седмица от най-комерсиалната надпревара на планетата. В първия ден от турнира женският национален тим воден от Иван Сеферинов излиза срещу Казахстан. Двубоят е от 20:10 ч., а в първият мач от 16:40 ч. един срещу друг излизат Корея и Германия. Ето и какво споделиха четиримата треньори преди началото на турнира.

Иван Сеферинов, треньор на България - Нашият отбор ще се опита да се представи по най-добрия начин. За нас Гран При не е основно състезание през този сезон. Това е турнир, с който, бих казал, започваме подгототвката за световната квалификация и европейското първенство. Пет състезателки, някои от които от основния състав, липсват и няма да участват в двубоите в Русе, а ще започнат подготовка на 26-и юли. Разбира се, че ще се стремим да спечелим всеки мач в „Булстрад Арена“. Надявам се, че ще играем добре и ще зарадваме зрителите по трибуните, както и тези пред тези телевизионните екрани. С Казахстан играхме на турнира за Купа Елцин в Русия. Мога да кажа, че те са един добър отбор, който играе модерен, бърз волейбол. Не знам с какъв състав са те тук. Дали са със същия или са направили някои промени. Ние сме със същите състезателки, с които участвахме на мачовете в Русия. Ще се опитаме да извлечем максималното от турнира.

Шапран Вячеслав, треньор на Казахстан - Основната ни цел е да покажем най-доброто от себе си по време на мачовете. Очаквам трудни сблъсъци срещу силни съперници, особено срещу Германия и България, срещу които ще се изправим за първи път в официални среща. Турнирите от Световното Гран При предоставят страхотната възможност за отбори от всички точки на света да се изправят един срещу друг. Това, несъмнено, носи позитиви за волейболистките, които трупат богат опит и израстват като състезателки.

Хонг Сунгджин, треньор на Корея - За нас е много приятно да сме тук и благодарим за топлото отношение. Надяваме се, че ще се представим по най-добрия начин в турнира. Конкуренцията между четирите отбора е много силна и всеки от тях е устремен към финалната четворка. Турнири като Световното Гран При помагат много за популяризирането на волейбола по целия свят, което е изключително важно.

Феликс Козловски, треньор на Германия - Чувстваме се страхотно в България. Залата и условията са отлични. Щастливи сме да бъдем тук и да се изправим срещу силните отбори на България, Казахстан и Южна Корея. Целта ни е да подобряваме играта си с всеки изминал мач и разбира се да се класираме за финалната четворка в Чехия. Ние градим нов отбор, а генералната цел пред него са Олимпийските игри в Токио през 2020-а година. Така че двубоите от Световното Гран При са перфектен тест – да видим на какво ниво сме и да дадем шанс на младите ни волейболистки да натрупат международен опит.