Част от клубовете, членове на БФВолейбол, издигнаха кандидатурата на вицепрезидента на федерацията Борислав Кьосев за председател на УС на БФВолейбол. Кандидатурата бе внесена официално днес в деловодството на федерацията.

Борислав Кьосев ще разкрие повече подробности около своята кандидатурата на специална пресконференция, която ще се състои на 12 декември (четвъртък) от 13:00 часа в Пресклуб България на стадион "Васил Левски".

Междувременно стана ясно, че двама от най-успешните национални селекционери при подрастващите в българския волейбол заявяват своята подкрепа за кандидатурата на Кьосев за председател на УС на федерацията. 

Това са Мартин Стоев, който изведе юношите под 17 години до вицешампионска титла и сребърни медали от Европейското първенство 2019 в София, както и две поредни шампиоински титли от Балканиадите, и Пламен Христов - треньор на седмите в света от Мондиал 2019 в Тунис, юноши под 19 години, който беше на точка да влезе със своите волейболисти в Топ 4 в света.

Нещо повече, самият Мартин Стоев, който е и един от най-успешните селекционери в историята на мъжкия ни волейбол (единственият, който има пет медала начело на "лъвовете" във всички възрасти) е сред представителите на клубовете, издигнали кандидатурата на Кьосев. 

Двамата селекционери също ще присъстват на пресконференцията в Пресклуб България на 12 декември, четвъртък, от 13:00 часа, на която ще бъдат обявени повече подробности. /БГНЕС