Тимът на Добруджа 07 поведе във финалната серия в мъжкото първенство по волейбол. В първата среща от плейофите за титлата добруджанци победиха изключително драматично с 3:2 (25:22, 25:27, 18:25, 25:21, 15:9) като гости срещу Монтана в маратонски двубой игран в пълната зала "Младост" и продължил точно 155 минути. 

Отборът от Добрич, финалист в шампионата от миналия сезон и носител на купата на България за 2015 година, поведе в резултата след първия гейм, но после позволи на монтанчани да спечелят следващите две части. Добруджа 07 показа характер и успя да постигне решителния обрат пред погледа на президента на БФВолейбол Данчо Лазаров, на селекционера на мъжкия национален отбор Пламен Константинов, както и на кмета на Монтана - Златко Живков. 

Двубоят беше решен в четвъртата част, когато при 2:1 в полза на Монтана и 16:14 при втората техническа пауза, домакините не успяха да задържат аванса си. Гостите направиха обрат, след като поведоха с 21:18 и се поздравиха с успех от 25:21, изравнявайки за 2:2 в геймовете. 

В решителния тайбрек Добруджа 07 поведе с 6:2 и 9:4, което беше достатъчно за водения от Мирослав Живков отбор да спечели с 15:9 и да поведе в резултата в плейофите за титлата на страната. 

"Това беше един достоен мач за финал. Двата отбора се борихме, имаше сериозни надигравания. Хубаво е, че победихме един опитен тим, който има много смени. Поздравявам състезателите от нашия отбор. Имахме проблеми, защото сме по-млади и по-неопитни от противника. Трябва да продължим да се развиваме като техника", заяви треньорът на гостите Мирослав Живков след края на двубоя. 

Втората среща от серията до три успеха е в сряда отново в Монтана. /БТА