“Рано е за някакви равносметки за Световната лига. Още не е ясна ситуацията около класирането. Има още един турнир в Аржентина. Хубава победа, важна за самочувствието на момчетата. Това, което ни липсва е постоянството. Към това трябва да се стремим“, коментира националният селекционер по волейбол Пламен Константинов след победата на България над Бразилия в Световната лига.

Изключителна България: Волейболистите разбиха Бразилия

„Феновете преживяват в двете крайности и победите и загубите. Хората не знаят винаги вътре в отбора каква е ситуацията. Не винаги картината от един мач е реалността. Далеч съм от мисълта да коментирам различни мнения. Реалното състояние е, че показваме на моменти добрия потенциал, който имаме, но това не е достатъчно да си един от Топ оборите. Важното е да печелим мачовете, които са задължителни. Очевиден е проблемът ни, поне засега, когато имаме мачове, които трябва да спечелим и са по възможностите ни. Играем по-трудно. Вече с най-големите отбори, тези мачове могат да те изстрелят в борбата за медалите“, каза още Константинов за Гонг и продължи:

„Очевидно най-добре подготвеният тим в първия турнир беше Франция. Липсваха ни наистина мачове, но за мен по-важното е да надграждаме мач след мач и турнир след турнир. Тазгодишната формула на Световната лига ще усложни ситуацията относно подготовката за Европейското първенство. При всички положения мен повече ме интересува играта и постоянството.“

Мъже на честта

„Не искам да изпадаме в крайности, нито искам да прекаляваме с хвалбите. Има над какво да се работи. Понякога е опасно, когато прекалиш с хвалебствията към даден състезател, особено когато е по-млади. Утре летим за Аржентина. Така е в Световната лига – време за почивка и радост няма“, завърши Пламен Константинов.