Волейболистите на Монтана започнаха подготовка за новия сезон в Суперлигата при мъжете 2020/21 без двамата си нови чужденци. Тимът е на лагер планинския курорт Вършец вече от седмица, като стартира занимания на 21 август. Набляга се изцяло на физическа подготовка.

Двете руски попълнения на Монтана - 219-сантиметровият диагонал Максим Сапожков, който е роден 2000 година, и 200-сантиметровият разпределител Максим Крескин, който е роден 2001 година, са в родината си и ще пристигнат на по-късен етап.

„Все още чакаме да станат визите на двамата руснаци. Може би това ще стане чак към 10-15 септември. Едва тогава ще взимаме и билети и ще решаваме как да пристигнат. Ситуацията с полетите е тежка, няма директни самолети, така че засега нямаме яснота точно кога ще се присъединят към тима“, коментира за BGvolleyball.com старши-треньорът Дани Пеев.

Той уточни че двамата волейболисти са започнали подготовка с Новосибирск още на 28 юли и водят активни тренировки. „Докато не им бъде издаден сертификат за България от руската федерация, двамата са собственост на Локомотив (Новосибирск). Така че може да изиграят и някой друг мач, дори да участват в предварителните кръгове от турнира за Купата на Русия“, коментира още Пеев.

Тимът на Монтана ще остане на Вършец до 29 август, след това продължава тренировъчния процес в собствената си зала.