Левски би ЦСКА във волейболното вечно дерби и то с категоричното 3:0 гейма (25:20, 25:19, 25:21). Шампионите показаха, че все още не могат да излязат от психологическата криза след четирите поредни поражения в Шампионската лига и въпреки подкрепата на своят агитка не успяха да се съберат и да бъдат достоен противник на „сините”.

В зала „Универсиада” през 750 зрители „синята” и „червената” агитка непрекъснато си подхвърляха нецензурни реплики, като някои бяха и на расистка основа. Вечното дерби, което бе мач номер 25 от родното първенство, бе изгледано и от голяма част от бивши, настоящи играчи на националния ни мъжки и женския отбор, а също така и от ексселекционера Мартин Стоев.

Левски Сиконко, воден от Найден Найденов, показа по-разнообразна игра и с по-малко индивидуални грешки, а с пъти повече хъс успя да нанесе удара над ЦСКА.

Равностойна бе играта само до първото техническо прекъсване на първия гейм, след което Методи Ананиев и компания бързо натрупаха аванс от 5 точки, а „червените” непрекъснато грешаха.

Александър Попов смени разпределителя Иван Зарев с Николай Найденов, но това не помогна и след атака на Валентин Братоев Левски взе частта с 25:20.

Напълно аналогично бе и развитието на резултата във втория гейм като двете разлики бяха, че заключителната точка за 25:19 бе дело на Николай Учиков, а за „червените” на полето се появиха Богомил Аначков и Теодор Тодоров.

Публиката мислеше, че ЦСКА ще вземе поне гейм, след като шампионите почнаха по-убедително третата част и на първото прекъсване водеха с 8:6. „Сините” изравниха за 9:9, след което последваха девет поредни равенства, а за първи път в частта Левски поведе при 14:13. След хъса на близнаците Братоев, национала Краси Гайдарски и капитана Методи Ананиев, Левски Сиконко затвори частта с 25:21, а с това се стигна и до чистия успех с 3:0.

Това бе последен мач за „сините” през 2008 година, докато на ЦСКА предстои важна среща срещу носителя на Купата на България Лукойл Нефтохимик на 23-ти в зала „Васил Симов”. Тя ще бъде решаваща за евентуалните санкции, които ръководството може да нанесе на играчите „Сините” пък се измъкнаха от глоби след успеха над вечния съперник.

Най-резултатен за Левски бе Валентин Братоев с 15 точки, Учиков добави 13, а за ЦСКА Филип Мейо завърши с 15 точки, Бойков Бонев със 6. Това бе първа загуба за ЦСКА от началото на шампионата и пета победа за Левски.

След срещата Александър Попов потвърди пред Гонг, че много голяма е вероятността Богомнил Аначков след Нова година да играе за румънския Стяуа Букурещ.