Представителният девически тим на „Казанлък Волей - Багира“ се класира на полуфиналите на силния межуднароден турнир в Италия за девойки до 19-годишна възраст. Младите "рози" постигнаха нови две убедителни победи, които ги изпратиха във финалната четворка на престижния турнир, който се проежда в Порденоне, намиращо се между Удине и Тревизо и разположено близо до Венеция. Надпреварата е част от местните празненства по случай католически Великден.

Победният ход на момичета от Казанлък на италианска земя продължи след като бълкарките победиха представителките на полския "Белтахов" с 3:1 гейма, в мач за попадане във финалната фаза. Преди това, казанлъчанки разгромиха с 3:0 в своята предарителна група домакините от Порденоне. Преди това "розите" бяха победили националния девически тим на Словения и италианския "Сан Сиро" от Комо и така след трите победи в груповата фаза, казанлъчанки спечелиха убедително първото място в своя поток.

На полуфиналите девически тим на „Казанлък Волей - Багира“ среща връстничките си от представителния национален отбор на Хърватия.
В турнира участват 16 отбора от различни страни в Европа, включително и тим от САЩ, като те бяха разделени в 4 предварителни групи по четири тима. 

„Представянето ни досега от отлично, много сме доволни от момичетата. Знаете, че три от основните наши състезателки не са с нас в Италия, защото са на подготовка с националния девически отбор на България за предстоящата европейска квалификация. Ако бяха и те с нас сигурен съм, че щяхме да сме на финал. Турнирът е много силен, така че до където стигнем е постижение. Важното е, че до тук се представихме много добре и сме във финалната четворка“, коментира изпълнителния директор на „Казанлък Волей - Багира“ Деко Григоров.