Представителният девически тим на Казанлък Волей - Багира започва днес участие в силен межуднароден турнир в Италия, в който ще се пуснат 20 чуждестнанни отбора, съобщи изпълнителният им директор Деко Григоров. 

Казанлъчанки са получили преди няколко дни персонална покана за тази престижна надпревара, която ще се проведе в курортното градче Порденоне, намиращо се между Удине и Тревизо и разположено близо до Венеция и ще събере тимове от почти цяла Европа.

Клубното ръководството решило да приеме поканата, заради силата на турнира, който ще бъде генерален тест преди решителните плейофи от българското първенство на Националната женска волейболна лига и предстоящите финали при девойките. 

"Розите" пристигнаха късно снощи на Апенините с група от 12 състезателки, като повечето от тях са от девическия им отбор - старша възраст. 
Водач на българската група е президентът и основен спонсор на клуба от Казанлък - Васил Аргиров.

Предварително се знае, че организаторите на турнира в Италия са поставили момичетата от „Казанлък Волей - Багира“ в една предрарителна група с домакините от Порденоне, с националния девически отбор на Словения, както и с друг италиански тим - „Сан Сиро“ от Комо. 

В първия си мач "розите" ще премерят днес сили срещу словенките, чийто национален отбор е пристигнал още вчера в Италия с най-доброто. Според предварителната програма двубоят с тях е предвиден за довечера от 18 часа местно време. 

"Турнирът е много силен и със сигурност ще бъде изключително полезен за младите състезателки от нашия отбор, които имат нужда да трупат опит. Това състезание в Италия ще бъде част от подготовката ни за решителните мачове от първенството", коментира старши треньорът на предсттавителния женски тим на „Казанлък Волей - Багира“ Десислава Величкова, която води и младите "рози" на турнира в Италия.

Престижната волейнадпревара в Порденоне ще бъде до 29 март, за когато са предвидени финалалът и мачът за 3-4 място.