София ще бъде домакин на квалификацията за Световното първенство по волейбол за младежи от 18 до 22 май. България с треньор Николай Желязков е в една група с Франция, Полша, Дания и Румъния.

По утвърдената програма младежите ни започват в първи ден с мач срещу Франция, след това почиват. На 20 май срещаме Дания, на 21-ви е двубоят ни с Румъния, а в последния ден излизаме срещу Полша. Интересно е, че в предпоследния ден играят Франция и Полша в интригуващ мач.

Съдиите на двубоите ще бъдат от Гърция, Израел, Сърбия и Турция.

Ето и коментарът на капитана на младежкия ни отбор, сребърен мадалист от Евро`2010 Борислав Георгиев: Отборът на Франция на Европейското първенство в Беларус бе без капитана си Н`Гапе. Ако той се появи на тази квалификация в София, ще ни бъде доста трудно. Той е много класен играч, но ако той отсъства мисля, че няма да имаме проблем да ги победим. Преди две години играхме с поляците три контроли и ги бихме три пъти. Но и те не са отбор за подценяване. На Евро`2010 те не се представиха на много добро ниво, но имат сериозна подготовка, сериозни момчета са и очаквам да подходят доста сериозно за тези мачове. Полша може да ни създаде доста проблеми. Не би трябвало да подценим Румъния, но не трябва да имаме проблеми с тях защото не са нашето ниво. С тях сме играли много пъти по балканиади и сме ги били без проблеми. Нямам абсолютно никаква представа за състава на Дания, никъде не съм ги виждал тези момчета. За тях допълнително треньорите ще ни дават информация.