Българската звезда на световния волейбол Матей Казийски отправи специално послание към талантите, които се включват в дебютното издание на силния международен турнир по волейбол "Звезди на бъдещето", организиран от Левски София.

"Поздравявам всички участници на турнира "Звезди на бъдещето". Пожелавам им успех и дано станат добри мачове", каза Матей Казийски и изпрати специални поздрави от Бразилия, където в момента е неговият Итас Трентино (Тренто) за битките от световното клубно първенство.

Обръщението от Матей Казийски към талантливите волейболисти е част от идеята - освен подрастващите да имат възможност за мачове с международни отбори от страни, традиционни сили във волейбола, да получават и поводи за допълнително вдъхновение по пътя си към големия спорт.

Българските момчета и момичета ще се изправят срещу силни отбори от Италия, Русия и Сърбия. Матей Казийски е шампион на Италия и Русия, както и на Турция, и Япония - волейболен идол по цял свят. Той е световен клубен шампион, победител в Шампионската лига, избиран за волейболист номер 1 на Европа, носител на редица престижни награди.

Първото издание на международния турнир "Звезди на бъдещето" ще се проведе на от 18 до 20 декември . Домакин е спортна зала "Левски София". Участват общо 12 отбора - за момчета и момичета до 15 години.

Участници при момчетата са Волей Тревизо (Италия), Цървена звезда (Сърбия) и Москва (Русия), а освен домакините от Левски София от българска страна са поканени още Волейболна академия "Стойчев - Казийски" и Виктория Волей.

Участници при момичетата са Цървена звезда (Сърбия), Ника (Русия) - водеща волейболна школа в Москва, а от българска страна ще участват домакините от Левски София, Марица (Пловдив), ЦПВК и ЦСКА.